Jdi na obsah Jdi na menu

Proč užívat spirulinu?

25. 1. 2018

Proč užívat spirulinu?

25. 1.2018

Spirulina z And je nejčistší přírodní produkt z nejvýše položených oblastí světa. Používá se při detoxikaci organismu, na posílení imunitního systému, při hubnutí a jako podpůrný prostředek při léčbě kožních nemocí. Pro své výrazné antivirové účinky se doporučuje při problémech s opary a jinými zánětlivými projevy.

cokoladovna_troubelice-59.jpg

Co je to spirulina

Spirulina je drobná sinice modrozelené barvy, která roste v ekologických podmínkách bez použití pesticidů.

 

Z hlediska výživy je spirulina nejbohatší mikroorganizmus na zemi. Jako „magickou sílu“ ji uctívali už staří Mayové a Aztékové. Společně s obilovinami tvořila hlavní součást jejich jídelníčku. U afrických kmenů Kanembu z okolí Čadského jezera je spirulina oblíbenou součástí stravy dodnes. Také v moderním světě díky pozoruhodné škále vitaminů, minerálních látek a živin zaujímá přední místo mezi potravinovými doplňky. Proto je vhodné ji zařadit do každodenního jídelníčku.

 

Pěstuje se zde ve speciálních sklenících v okolí města Quita, ve výšce 2800 metrů nad mořem, v ekologicky naprosto čistém horském prostředí. Spirulina z And patří k nejvyhledávanějším na trhu, její cena je tudíž vyšší než cena spiruliny z Thajska nebo Číny, kde často ani nelze dohledat přesný původ a výrobce.

 

 

Jak se získává spirulina z And?

Pěstuje se ve sklenících, v Andách, v nadmořské výšce 2800 metrů, výhradně s využitím hlubinné vody z andských ledovců. Skleníky prostupuje 75% slunečních paprsků. V této nadmořské výšce jsou ultrafialové paprsky velmi intenzivní a působí jako germicidy. Zabraňují růstu nežádoucích mikroorganismů a zaručují maximální mikrobiologickou čistotu produktu. Spirulina prochází nejprve procesem mikrofiltrování, poté se umývá čistou vodou a vysuší na jemný prášek, který se následně zpracovává do různých balení.

 

Proč užívat spirulinu

Spirulina – modrozelená sinice obsahující všechny základní vitamíny, minerální látky a živiny. Pomáhá regenerovat organismus a kontrolovat tělesnou váhu.

 

Přes 20 let vědci zjišťují proč je Spirulina z And tak účinná pro zdraví zvířat a lidí. Byly publikovány stovky studií prokazující jedinečné fytonutrienty a extrakty spiruliny podporují imunitní systém, jsou prevencí mnohých onemocnění a zlepšují celkový stav organismu. Tato modrozelená sinice je bohatá na rostlinné bílkoviny, železo, betakaroten, vitamín B12 a vzácnou esenciální mastnou kyselinu GLA. Spirulina z And nabízí pozoruhodnou škálu vitamínů, minerálů a živin.

 

 

Použití spiruliny

Spirulinu lze užívat najednou nebo rozdělit na menší dávky s jídlem nebo mezi jídly.

 

Děti: 1 rovná kávová lžička denně

Dospělí: 1 plnější kávová lžička denně

Pro dosažení co nejlepších účinků spiruliny ji doporučujeme zařadit do každodenního jídelníčku.V případě užívání prášku doporučujeme smíchat prášek s menším množství vody, rozmíchat a pak dolít vodou a vypít. Pro potlačení typického „pachu“ spiruliny je dobré do vody přidat šťávu z 1/2 citronu. Další variantou je vmíchání prášku do olejů, jogurtů, polévek či běžných jídel.

Při detoxikačních kůrách či očistných programech je možné dávku zvýšit.

Při sportovních aktivitách je spirulina lehce stravitelným a vstřebatelným zdrojem rostlinných bílkovin, minerálních látek, vitamínů, aminokyselin a živin.

 

Upozornění pro naše zákazníky!

Na českém a slovenském trhu se již delší dobu objevuje od různých firem spirulina z Ekvádoru pod rozmanitými názvy. Cena spiruliny z Ekvádoru je ve srovnání s ostatními spirulinami z jiných oblastí světa daleko vyšší, proto se často stává, že ji někteří výrobci  míchají s levnějšími variantami z jiných oblastí světa a pak ji prodávají za nižší cenu a jako zemi původu udávají pouze Ekvádor. Prosíme, zvažte pečlivě výběr spiruliny, kterou budete užívat. Naše zboží je prodáváno pod názvem Spirulina z And v našem originálním balení. 

 

Autor: Jitka Bačíková, Aneta Wezdenková