Jdi na obsah Jdi na menu

SALIMA Brno 2018

5. 3. 2018

27.2. - 2.3. 2018

Mezinárodní potravinářský veletrh

Čokoládovna Troubelice, kousek Ekvádoru na Hané

 

Rodinný podnik zaměřený na dovoz kakaových bobů z Ekvádoru a výrobu vysoce kvalitní čokolády na veletrh SALIMA znovu přivezl spoustu novinek, mimo jiné proteinovou čokoládu, hořkou čokoládu s levandulí nebo kávu z Údolí dlouhověkosti.

Čokoládovna Troubelice v Brně poprvé vystavovala před čtyřmi lety, teprve několik měsíců poté, co vyrobila první tabulku čokolády. Hned za ni získala Zlatou Salimu a před dvěma lety ještě jednu. Rodinný podnik úzce svázaný s Ekvádorem se totiž zaměřil na nekompromisní kvalitu. Ekvádorské dodavatele kakaových bobů si pečlivě vybírá a zástupce firmy na místě osobně dohlíží na sklizeň, následný nákup surovin i nakládku zboží. Výsledným produktem je pravá česká čokoláda vyrobená přímo z kakaových bobů, bez použití polotovarů, zahušťovadel, aroma či jiných chemických látek. Místo bílého cukru se čokolády z Troubelic sladí panelou, ztuhlou šťávou z cukrové třtiny, nerafinovanou a nezbavenou melasy, což je zdravá varianta slazení. Návštěvníci veletrhu Salima je mohou ochutnat v pavilonu A2, kde firma představuje svůj stále bohatší sortiment.

„Nabídku pořád rozšiřujeme, protože nechceme zůstat jen u čokolády, ale stále je to Ekvádor,“ říká Jitka Bačíková, sestra majitele Čokoládovny Troubelice. Novinek připravených speciálně pro premiéru na Salimě je opravdu hodně. „Představujeme tady sedm nových druhů čokolád – bílou, hořkou a mléčnou s kakaovými boby, pak hořkou čokoládu s levandulí, mléčnou i hořkou čokoládu s celými mandlemi a proteinovou čokoládu, do které přidáváme syrovátkový koncentrát, což ocení třeba sportovci. Z řady zdravých výrobků představujeme jako novinku prášek chocho, kterému se říká také altramuz. Tento druh vlčího bobu se používá ve zdravé výživě, protože obsahuje 43 % bílkovin, takže vhodný pro sportovce a lidi, kteří chtějí do stravy doplnit rostlinné bílkoviny,“ vysvětluje Jitka Bačíková. Čokoládovna Troubelice do Brna přivezla také kávu Vilcabamba z Údolí dlouhověkosti, další novinkou je Moringa - čaj z listů stromu života - a hrubozrnná mořská sůl lahodné chuti. Veškerý sortiment pochází z Ekvádoru a jedinou výjimku tvoří Maca pura - indiánské afrodiziakum z Peru.

„Zákazníky k nám přivádí kvalita. Jedná se převážně o ruční výrobu a také víme, jaké suroviny používáme. Chuť našich čokolád je tak úplně jiná než u výrobků koupených v supermarketu,“ říká Jitka Bačíková a dodává: „Na Salimě vystavujeme už potřetí a je to pro nás otázka prestiže. V Brně se nám hodně líbí, můžeme tady návštěvníkům ukázat, jaké máme novinky, a také získáváme nové zákazníky. Našimi odběrateli jsou jak koncoví klienti přes internetový obchod, tak prodejny zdravé výživy, kavárny nebo specializované obchody.“

 

 

Zdroj: https://www.bvv.cz/salima/aktuality/cokoladovna-troubelice-kousek-ekvadoru-na-hane/

Datum: 1.3.2018